Füzérajak

  • Physostegia virginiana

  • Alba white

  • kb. 0,1 gramm

A füzérajak Észak-Amerikából származó, évelő növény. Magjai csírázásához 16-20 fokos hőmérséklet szükséges, vetési ideje március. A magvetést fényáteresztő (pl. fólia, üveglap) takarással szükséges ellátni a kiszáradás elkerülése érdekében. A palántákat áprilisban cserépbe tűzdeljük.

A fiatal növények kiültetésére májusban, a fagyok elmúltával kerülhet sor. A palántákat napos, világos helyre, tápanyagban gazdag talajba ültetjük. Vízigénye magas, így gondoskodjunk a megfelelő öntözésről, valamint arról, hogy a növény talaja mindig nyirkos maradjon.

A füzérajak magassága 75-80 cm.

Virágaiban júliustól szeptemberig gyönyörködhetünk. Nevét füzéres virágzatáról kapta. Az elnyílt első virágzatot érdemes visszavágni, mert így őszig újabb virágokat nevel. Telepíthetjük kerti tavak vagy patakok mellé, de magas méretével és virágaival évelőágyásokban is remekül mutat.

Kártevők ritkán támadják, betegségekre nem hajlamos, azonban fontos, hogy a tél beálltával az előző évi virágszárakat a növényen hagyjuk, mert ezzel biztosítjuk a fagyvédelmet a friss hajtáskezdeményeknek.

Nézze meg egyéb termékeinket is:

Nézze meg egyéb termékeinket is!

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Tovább a kapcsolathoz

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Tovább a kapcsolathoz