Garafarm – ECO Friendly, a környezettudatos kertészek választása!

  • Környezetbarát tasak

  • Méhbarát virágok

  • Garafarm minőség

Az elmúlt harminc évben több százezer vásárló választotta a Garafarm vetőmagjait és váltak sikeres hobbikertészekké termékeink segítségével. Felelős vállalatként küldetésünk, hogy termékeink széles skálájával bátorítsuk vevőinket az önálló veteményezésre, ezzel is csökkentve ökológiai lábnyomunkat. A fenntarthatóság jegyében az elmúlt évek során számos változást eszközöltünk vállalatunk működésében, most azonban elérkezett az idő, hogy vásárlóink számára is kézzelfogható eredménnyel szolgáljunk. Így született meg a Garafarm ECO Friendly limitált, virágokat és díszfüveket tartalmazó sorozata, amely speciális, fűpapír tasakban és újrahasznosítható anyagból készült, belső csíravédő csomagolásban kerül forgalomba.

Környezetbarát külső

A fűpapír – ahogyan a nevében is szerepel – a hagyományos papírral ellentétben nem fából, hanem lágyszárú, egyszikű növények szárított nyesedékéből készül. Ennek az évente megújuló, regionálisan elérhető alapanyagnak köszönhetően nem csupán kevesebb fa kerül kivágásra, hanem jelentősen lecsökken a szállítás és a logisztika során keletkező szén-dioxid kibocsátás is. A fából készült papírral szemben előállításához 97%-kal kevesebb energia és 99%-kal kevesebb víz szükséges, amivel kiemelt szerepet tölt be az alternatív csomagolóanyagok területén. A fűpapír szelektíven gyűjthető, amire biztatunk is mindenkit, hiszen így a csomagolóanyag visszakerül a körforgásba, aminek köszönhetően csökkenthetjük az újonnan felhasznált természeti forrásainkat.

Műanyagmentes belső védelem

Vetőmagjaink belső tasakjához szintén egy környezetbarát megoldásra esett a választásunk. A kiváló magvédő tulajdonságokkal rendelkező, kifejezetten élelmiszeripari alapanyagokhoz kifejlesztett, műanyagmentes forradópapír 100%-ban elsődleges rostból készült. A teljes mértékben újrahasznosítható és lebomló anyag használatával vetőmagjaink minősége kitűnő marad, miközben mentesítjük környezetünket a felesleges hulladékoktól.

Fenntartható fajtaválaszték – A kertünk díszei, a méhek tápláléka

Széles vetőmagkínálatunkkal eddig is arra ösztönöztük minden vásárlónkat, hogy a sokszor ismeretlen eredetű, vegyszerekkel kezelt külföldi zöldségek, fűszerek, virágok helyett saját kertjüket kezdjék el kiépíteni. Az új sorozat virágai és díszfűi azonban nem csak hobbikertészeink örömére készült. A fajták kiválasztásánál elsődleges célunk volt, hogy környezetünk természetes ökoszisztémáját is támogassák, így legtöbbjük ültetésével a fokozottan veszélyeztetett, mégis nélkülözhetetlen méhek számára is táplálékot biztosíthatunk.
Az apró magvú növényeink esetén pillírozott vetőmagokat kínálunk vásárlóinknak. Ezzel a folyamattal a vetőmagok speciális bevonatot kapnak, mellyel méretük megnő, így könnyebben vethetők, ezáltal pedig egyenletesebb lesz a kelés, fejlődés is. Ez az adalékanyag nedvesség hatására oldódik fel, így kiemelt figyelmet kell fordítani a nedves talajra már a magok elszórásakor, valamint később is elengedhetetlen a folyamatos öntözés.

Ha szeretne saját méhlegelőt létrehozni, új, színpompás virágokban gyönyörködni, és mindezt a legfenntarthatóbb módon megvalósítani, válassza a Garafarm ECO Friendly környezetbarát sorozatát!

ECO friendly termékeink

Összes ECO-friendly Termék

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Tovább a kapcsolathoz

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Tovább a kapcsolathoz