Pampafű

  • Cortaderia selloana

  • Plume rose

  • kb. 0,05 gramm

A pampafű Dél-Amerikában őshonos, évelő, szoliter növény. Magjainak csírázásához 15-18 fokos hőmérséklet szükséges, vetési ideje március. Mivel fényre csírázó, nem szabad földdel betakarni, a magvetést fényáteresztő (pl. fólia, üveglap) takarással szükséges ellátni a kiszáradás elkerülése érdekében. A palántákat áprilisban cserépbe tűzdeljük.

A fiatal növények kiültetésére májusban, a fagyok elmúltával kerülhet sor. A palántákat világos, napos, tágas helyre ültetjük. Vízigényes, ezért gondoskodjunk a rendszeres öntözésről.

A pampafű magassága 2-3 méter. Magassága és mérete miatt igazán jól csak nagyobb helyeken érvényesül. 20-40 centiméteres kalászvirágzatában szeptembertől gyönyörködhetünk. A tél beállta előtt a beérett bugavirágzatot el kell távolítani, az elszáradt leveleket össze kell kötni, azok eltávolítására csak tavasszal kerülhet sor. Ezzel védhetjük a fagytól és a pangó víz okozta gyökérrothadásról. A pampafű tövét érdemes betakarni száraz falevéllel vagy pedig fenyőkéreggel. Tavasz elején, a fagyok elmúltával a növényt metszeni szükséges 15-30 cm magasságban, a napsütés hatására újra növekedésnek indul. Betegségekkel és kártevőkkel szemben ellenálló.

Nézze meg egyéb termékeinket is:

Nézze meg egyéb termékeinket is!

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Tovább a kapcsolathoz

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Tovább a kapcsolathoz