Francia levendula

  • Lavandula stoechas

  • Bandera Deep Rose

  • kb. 10 szem

A Földközi-tenger vidékén őshonos örökzöld, évelő cserje. Magjai csírázásához 18-20 fokos hőmérséklet szükséges, vetés előtt azonban érdemes néhány napig a hűtőszekrényben tárolnunk őket, vetési ideje március. A magok csírázási ideje kb. egy hónap. A magvetést fényáteresztő (pl. fólia, üveglap) takarással szükséges ellátni a kiszáradás elkerülése érdekében. A palántákat áprilisban cserépbe tűzdeljük.

A fiatal növények kiültetésére májusban, a fagyok elmúltával kerülhet sor. A palántákat napos, világos helyre, valamint a jó vízáteresztő talajba ültessük. Öntözni csak alkalmanként, igény szerint szükséges.

A francia levendula magassága 40-50 cm. Virágaiban júniustól szeptemberig gyönyörködhetünk. Bár érzékenyebb a klasszikus levendulánál, különleges virágaival remek dísze lesz a kertünknek. Az elnyílt első virágzatot érdemes visszavágni, mert így őszig újabb virágokat nevel. Közepes magasságával ideális virágágyásokba vagy alacsony szegélyként telepítve.

Kártevőkkel szemben ellenálló, betegségekre nem hajlamos, azonban a hideg hónapok beköszöntével takarással kell gondoskodni a fagyvédelméről.

Nézze meg egyéb termékeinket is:

Nézze meg egyéb termékeinket is!

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Tovább a kapcsolathoz

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Tovább a kapcsolathoz