Kerti tollbuga

  • Astilbe arendsii

  • Astary® White

  • kb. 6 szem

  • Pillírozott:

A kerti tollbuga Japánból, Kínából és Közép-Ázsiából származó, kis termetű, évelő virág. Magjainak csírázásához 18-20 fok szükséges, vetés előtt azonban érdemes néhány napig a hűtőszekrényben tárolnunk őket. Márciusban ültethetjük el őket. A palántákat áprilisban cserépbe tűzdeljük.

A fiatal növények kiültetésére májusban, a fagyok elmúltával kerülhet sor. A palántákat az erős napsütés károsíthatja, ezért árnyékos helyet válasszunk számára. Tápanyagban gazdag, savanyú talajokban fejlődik a legjobban. Vízigénye magas, így gondoskodjunk a megfelelő öntözésről, valamint arról, hogy a növény talaja mindig nyirkos maradjon.

A kerti tollbuga magassága 30-40 cm. Virágaiban egész nyáron gyönyörködhetünk. Virágzás után a virágai megbarnulnak, de a növényen maradnak. Javasolt a növény tápoldatozása, a dúsabb virágzás érdekében 3-5 évente tőosztás javasolt. Télálló növény, de az előző évi hajtásokat csak a következő tavasszal távolítsuk el. A fiatal növények érzékenyebbek a fagyokra, ezért takarással óvjuk őket a hideg időszakban. Kitűnő választás évelőágyásokba, de kerti tavak mellett is nagyszerűen mutat.

Betegségekkel és kártevőkkel szemben ellenálló.

Nézze meg egyéb termékeinket is:

Nézze meg egyéb termékeinket is!

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Tovább a kapcsolathoz

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba!

Tovább a kapcsolathoz